Seniors

Wie zijn de Seniors?

De seniors zijn 15 tot 17 jaar. Ze zitten in het 4de en 5de middelbaar.

Hun scoutscarrière loopt stillaan op een einde, als lid dan toch. Ze worden klaargestoomd om leiding te zijn en zichzelf zo te ontplooien naar een nieuw niveau. In tegenstelling tot de jongere takken, krijgen ze geen kan-en-klaar programma meer voorgeschoteld. Ze krijgen veel vrijheid en leggen samen met hun seniormoderators vast hoe hun activiteiten er zulllen uitzien. Ze hebben de kans om veel input te geven en er wordt hier ook rekening mee gehouden.

Als een soort ‘stage’ proeven ze al eens van het leiding staan door langs te gaan bij de zeehonden en welpen en daar te ondersteunen.

Ze maken ook samen met de leiding spellen voor elkaar en voor de jongere takken en krijgen hierbij alle tools aangereikt. Juist omdat ze met hun ene been nog in het ‘lid-zijn’ staan en de andere al in het ‘leiding-staan’ hebben ze een unieke postitie. Ze staan het dichts bij hun eigen kennis over wat ze zelf leuk vonden vroeger, en krijgen hierbij de bakken aan ervaring die hun leiding heeft om zo samen top activiteiten in elkaar te steken.

Er wordt dus zoveel mogelijk aan gedaan om de seniors de leukste jaren van hun leven te geven, en een vlotte overgang te maken naar het leidingsteam. Ze worden ook meer betrokken bij ‘na-scoutse’ activiteiten. Zo kunnen ze als een proeven van de sfeer van het leidingsteam op bijvoorbeeld een bbq na de activiteit.

De focus ligt zeker niet alleen op leiding staan en klaarstomen voor de periode erna. Hun seniormoderators maken ook uitdagende spelen waarin ze nog steeds vollop ‘kind’ kunnen zijn en hun volledig in kunnen uitleven. Aan spel en plezier zeker geen tekort bij de seniortak!

De band met elkaar is nu heel sterk, omdat ze vaak al jaren samen zitten en elkaar goed kennen. Ze zijn op elkaar afgestemd en weten vaak goed wat ze van elkaar kunnen verwachten. Samen met de leiding vormen ze een hechte groep.

Ze gaan ook op roei- en zeilcursus stromend, waarbij ze leren om het commando te nemen over een boot op getijdenwater, hun eigen tochtplanning kunnen maken en dus kunnen zeilen op zee. Dit is nodig ook, want op zomerkamp spenderen de seniors een groot deel van hun kamp op het water. Ze zeilen van haven naar haven tot aan het kamp en keren ook al zeilend terug naar Brugge. Ze verkennen dus letterlijk ‘nieuwe wateren’.

Programma

Zaterdag 28 mei van 14u15 tot 18u op de Nautische basis

Vandaag gaan we varen!
Meebrengen: reservekledij + zeilkledij


Zaterdag 4 juni van 14u15 tot 18u op de Nautische basis

eilen eilen eilen. Vandaag gaan we zeilen
Meebrengen: reservekledij + zeilkledij


Zaterdag 11 juni van 18u00 tot 22u00 op de Nautische basis

Om wat te ontspannen van de examens geven wij een BBQ!
Meebrengen: vleesje/veggie + €5


Zaterdag 18 juni van 10u30 tot 18u aan het station Brugge (voorkant)

Vandaag gaan we naar het strand!
Meebrengen: strandgerief + zwemkledij + €8


Zaterdag 25 juni van 8u30 op de Nautische basis tot +/- 18u00 in Breskens

Vandaag varen we de boten over naar Breskens. We zoeken ouders die willen terug rijden naar de scouts (carpool).
Meebrengen: reservekledij + zeilkledij en lunch

Senior moderators

Gepassioneerd Smelleken

Takleider

Timon Tjoens

Gemoedelijke Nibbio

Waardige Nachtegaal

Veelzijdige Springbok

Bereidwillige Axis