Privacy verklaring

Privacybeleid

11e 22e FOS De Boekaniers Privacybeleid
Laatst bijgewerkt vrijdag 18 februari 2022.

Dit privacybeleid beschrijft hoe uw persoonlijke informatie wordt verzameld, gebruikt en gedeeld wanneer u www.deboekaniers.be (de “Site”) bezoekt of er een aankoop doet.

PERSOONLIJKE INFORMATIE DIE WIJ VERZAMELEN

Wanneer u de Site bezoekt, verzamelen wij automatisch bepaalde informatie over uw apparaat, waaronder informatie over uw webbrowser, IP-adres, tijdzone, en sommige van de cookies die op uw apparaat zijn geĆÆnstalleerd. Wanneer u de Site bezoekt, verzamelen wij bovendien informatie over de afzonderlijke webpagina’s of producten die u bekijkt, welke websites of zoektermen u naar de Site hebben verwezen, en informatie over uw interactie met de Site. Wij verwijzen naar deze automatisch verzamelde informatie als “Apparaatgegevens”.

Wij verzamelen Apparaatgegevens met behulp van de volgende technologieƫn:

    – “Cookies” zijn gegevensbestanden die op uw apparaat of computer worden geplaatst en vaak een anonieme unieke identificatiecode bevatten. Voor meer informatie over cookies, en hoe cookies uit te schakelen, bezoek https://www.allaboutcookies.org/

    – Logbestanden’ houden acties bij die plaatsvinden op de Site, en verzamelen gegevens zoals uw IP-adres, browsertype, internetserviceprovider, verwijzings-/uitstappagina’s en datum/tijdstempels.

    – “Web beacons”, “tags” en “pixels” zijn elektronische bestanden die worden gebruikt om informatie op te slaan over de manier waarop u op de Site surft.

 
Verder maken wij gebruik van google anayltics die uw surf-gedrag monitort, opslaat en analyseert.

Wanneer u een aankoop doet of probeert te doen via de Site, verzamelen wij bovendien bepaalde informatie van u, waaronder uw naam, factuuradres, verzendadres, betalingsinformatie (inclusief creditcardnummers en bankgegevens die tot nut hebben de betaling vlot te laten verlopen.), e-mailadres en telefoonnummer.  Wij verwijzen naar deze informatie als “Bestelinformatieā€.

Indien u uw toestemming geeft verzamelen wij uw e-mailadres, na de levering van de order, om u te voorzien van marketingcampanges.

Wanneer we het in dit Privacybeleid hebben over “Persoonsgegevens”, hebben we het zowel over Apparaatgegevens als Bestelgegevens.

HOE GEBRUIKEN WIJ UW PERSOONLIJKE GEGEVENS?

Wij gebruiken deze info om:

-met u te communiceren;

– in te schrijven voor evenementen

– u te voorzien van informatie of reclame met betrekking tot onze producten of diensten (wanneer dit in overeenstemming is met de voorkeuren die u met ons hebt gedeeld);

Wij gebruiken de Apparaatinformatie die wij verzamelen om ons te helpen screenen op potentiĆ«le risico’s en fraude (in het bijzonder uw IP-adres), en meer in het algemeen om onze Site te verbeteren en te optimaliseren (bijvoorbeeld door het genereren van analyses over hoe onze klanten browsen en omgaan met de Site, en om het succes van onze marketing- en reclamecampagnes te beoordelen).

HET DELEN VAN UW PERSOONLIJKE INFORMATIE

Wij delen uw Persoonsgegevens met derden om ons te helpen uw Persoonsgegevens te gebruiken, zoals hierboven beschreven.  Wij gebruiken bijvoorbeeld wordpress om onze online website aan te drijven – u kunt hier meer lezen over hoe wordpress uw Persoonlijke Informatie gebruikt: https://wordpress.org/about/privacy/.  Wij gebruiken ook Google Analytics om ons te helpen begrijpen hoe onze klanten de Site gebruiken – u kunt hier meer lezen over hoe Google uw Persoonsgegevens gebruikt: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.  U kunt zich ook afmelden voor Google Analytics hier: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Ten slotte kunnen wij uw Persoonlijke Informatie ook delen om te voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, om te reageren op een dagvaarding, huiszoekingsbevel of ander rechtmatig verzoek om informatie die wij ontvangen, of om onze rechten anderszins te beschermen.

Zoals hierboven beschreven, gebruiken wij uw Persoonsgegevens om u gerichte advertenties of marketingcommunicatie aan te bieden waarvan wij denken dat deze interessant voor u kunnen zijn.  Voor meer informatie over hoe gerichte reclame werkt, kunt u de educatieve pagina van het Network Advertising Initiative (“NAI”) bezoeken op http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

U kunt zich afmelden voor gerichte reclame door: een email te sturen naar timontjoens@gmail.com met als onderwerp ā€˜afmelding maillijstā€™

  OPT-OUT-LINKS OP TE NEMEN VAN DE DIENSTEN DIE WORDEN GEBRUIKT.

  VEELGEBRUIKTE LINKS ZIJN ONDER MEER:

    FACEBOOK – https://www.facebook.com/settings/?tab=ads

    GOOGLE – https://www.google.com/settings/ads/anonymous

    BING – https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads

Bovendien kunt u zich voor sommige van deze diensten afmelden door het afmeldingsportaal van de Digital Advertising Alliance te bezoeken op: http://optout.aboutads.info/.

NIET TRACKEN

Wij wijzen u erop dat wij de gegevensverzamelings- en gebruikspraktijken van onze Site niet wijzigen wanneer wij een Do Not Track-signaal van uw browser zien.

Als u inwoner van Europa bent, hebt u recht op toegang tot de persoonlijke informatie die wij over u hebben en om te vragen dat uw persoonlijke informatie wordt gecorrigeerd, bijgewerkt of verwijderd. Als u dit recht wilt uitoefenen, kunt u contact met ons opnemen via de onderstaande contactgegevens.

Indien u een Europese ingezetene bent, merken wij bovendien op dat wij uw informatie verwerken om contracten na te komen die wij met u zouden kunnen hebben (bijvoorbeeld indien u een bestelling plaatst via de Site), of anderszins om onze hierboven vermelde legitieme zakelijke belangen na te streven.  Bovendien wijzen wij u erop dat uw informatie buiten Europa zal worden overgebracht, onder meer naar Canada en de Verenigde Staten.

Alle inwoners van BelgiĆ« kunnen steeds klacht indienen via https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/burger of door een mail te versturen naar timontjoens@gmail.com . De bevoegde persoon binnen De Boekaniers is Timon T’Joens.

BEWAREN VAN GEGEVENS

Wanneer u een bestelling plaatst via de Site, bewaren wij uw Bestelinformatie voor onze administratie, tenzij en totdat u ons verzoekt deze informatie te verwijderen.

MINDERJARIGEN

De Site is ook bedoeld voor personen onder de leeftijd van 18 jaar.

WIJZIGINGEN

Wij kunnen dit privacybeleid van tijd tot tijd bijwerken, bijvoorbeeld om wijzigingen in onze praktijken weer te geven of om andere operationele, wettelijke of regelgevende redenen.

CONTACT OPNEMEN

Voor meer informatie over onze privacypraktijken, indien u vragen hebt of indien u een klacht wenst in te dienen, kunt u ons contacteren via e-mail op timontjoens@gmail.com of per post via onderstaande gegevens:

  Lodewijk coiseaukaai 11d, 8000, Brugge

+32471233243