Eenheid

Onze eenheid

De Boekaniers

11e-22e FOS De Boekaniers is dé Brugse zeescouts van de federatie FOS open scouting. Met onze twee locaties (op de Gulden Kamer in Sint Kruis en onze Nautische Basis in de haven van Brugge) hebben we leden uit heel Brugge en omstreken. We zijn een open en inclusieve jeugdbeweging met een focus op nautische vaardigheden zoals zeilen, roeien, kanovaren… Daarnaast is ook veel ruimte voor scoutstechnieken zoals sjorren, tenten opzetten, vuur maken, EHBO… Dat alles combineren we met een hoop spelplezier, vriendschap en avontuur.  

Voor de Boekaniers is het belangrijk dat iedereen welkom is en dat iedereen recht heeft op een leuke hobby en vrije tijd. Daarom houden we ons inschrijvingsgeld en onze kampgelden zo democratisch mogelijk en dient dat vooral om onze leden te verzekeren. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich goed in z’n vel voelt bij de Boekaniers. We zijn een open scouting, en dat menen we.

Onze jongste leden zijn vijf en een half jaar oud. Die beginnen bij de Zeehondjes op de Gulden Kamer in Sint Kruis. Ook onze Welpen (3e en 4e leerjaar) spelen op zaterdagmiddag op de Gulden kamer. Vanaf de Aspiranten (5e en 6e leerjaar) gaan onze leden geregeld het water op, op onze Nautische Basis in de Brugse haven. Ook de Juniors (1e, 2e en 3e middelbaar) en de Seniors (4e en 5e middelbaar) activeren op de Nautische basis.
Meer weten over wat onze verschillende groepen allemaal doen? Klik gerust even door naar hun eigen pagina op onze website. 

Op beide locaties hebben we ook een gezellige bar voor ouders en leden om na de activiteit nog even te blijven hangen. Kom gerust binnen en drink er eentje!

Vragen? Spreek gerust iemand van onze leiding of een van onze meer dan tweehonderd leden aan. Onze leden zijn namelijk de beste ambassadeurs voor onze werking.

Eenheidsleiding

Spitsvondige Picus

Daan Schellemans

Eenheidsleider

Gepassioneerd Smelleken

Timon T’Joens

Eenheidsleider

Assistent-Eenheidsleiding

Daadkrachtig Zeepaardje 

Jarne De Reu

Assistent-eenheidsleider

Onstuimige
Chinchilla

Alorah Schatteman

Assistent-eenheidsleider

Liefdevolle Bij

Yara Debruyne

Assistent-eenheidsleider

Schrandere
Katvis

Robert Van Daele

eenheidssecretaris

Gemoedelijke
Nibbio

Wout Vancompernolle

Assistent-eenheidsleider

Standvastige
Otter

Koen De Reu

 penningmeester