Zeehonden

Wie zijn de zeehonden?

De zeehonden zijn onze jongste boekaniers. Vanaf 5,5 jaar en tot 7 jaar verwelkomen we jouw kleine spruit met plezier bij de zeehonden op de Gulden Kamer. Doorheen het jaar proberen we op verschillende activiteiten de zeehonden op speelse wijze te prikkelen met verschillende aspecten van scouting. Hierbij blijven plezier maken, je fantasie gebruiken en spelen met andere zeehonden centraal.

Als jongste leden van de Boekaniers komen de zeehonden in aanraking met veel ‘eerste keren’. Een eerste keer niet thuis slapen, een eerste keer niet in een bed slapen, een eerste keer in een tent slapen, een eerste keer op kamp… Als leiding zijn we ons hiervan bewust en we spelen daar ook op in. Om de drempel van winterkamp en zomerkamp te verlagen gaan we met de zeehonden eind oktober op weekend, met 1 overnachting. Dit geeft de ideale kans om kennis te maken met het kampgevoel.

Elke zaterdag voorziet de leiding voorziet een leuke activiteit gaande van een cool kampenspel, een heuse zoektocht, een uitstap op verplaatsing… noem maar op! Als zeehondenleiding zorgen we ervoor dat er voor elke zeehond plaats is in onze eenheid en trachten we een omgeving te creëren waar zeehonden met plezier naar terug komen.

  • Reservekledij: bij mooi weer is het altijd leuk om waterspelletjes te spelen. Hiervoor is het handig als elke zeehond steeds reservekledij bij heeft om met eventueel natte kledij te wisselen. Onder reservekledij verstaan we: T-shirt, trui, broek, onderbroek, sokken en eventueel een handdoek. Bij zonnig weer verwachten we dat de kinderen thuis al ingesmeerd worden.

Programma

Zaterdag 28 mei van 14u tot 17u op de Gulden Kamer

651 jaar geleden werd Jan zonder Vrees, hertog van Bourgondië geboren. Waag jij je ook aan een zotte wedstrijd voor de titel ‘hertog’ of ‘hertogin’?
Meebrengen: koninklijke kroon, reservekledij*


Zaterdag 4 juni van 14u tot 17u op de Gulden Kamer

Mieren mieren mieren vandaag spelen we een spel met allerlei dieren
! Om 16u30 zijn alle ouders van de Zeehondjes en Welpen welkom voor een infomoment over ons aanstaande zomerkamp. Meer info vind je onderaan op deze pagina.
Meebrengen: reservekledij*


Zaterdag 11 juni van 18u30 tot 20u30 op de Gulden Kamer

Eén, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven! Zo gaat het goed, zo gaat het beter, alweer een kilometer! We verkennen onze vertrouwde Gulden Kamer op een heuse zomeravondwandeling.
! Zeehonden hebben op voorhand thuis reeds gegeten !
Meebrengen: reservekledij*


Zaterdag 18 juni van 14u tot 17u op de Gulden Kamer

Snel snel snel vandaag spelen we het Bob De Bouwer spel!
Meebrengen: veiligheidshelm, reservekledij*


Zaterdag 25 juni van 14u tot 17u op de Gulden Kamer

Lamp, ramp, damp… vandaag is de laatste activiteit voor ZOMERKAMP!
Meebrengen: reservekledij*

Beste ouders
Ons jaarlijkse zomerkamp nadert en we merken dat een aantal onder jullie hierover met vragen en bezorgdheden zitten. We nodigen jullie dan ook massaal uit voor een kort infomoment waarbij we jullie graag een beeld geven van hoe een zomerkamp bij de Boekaniers eruit ziet. Achteraf is er ruimte voor al jullie vragen en opmerkingen en een gezellige babbel.

Dit infomoment gaat door op 4 juni om 16u30 en is specifiek gericht op ouders van zeehonden en welpen, maar natuurlijk zijn ook ouders van kinderen in oudere takken meer dan welkom.
Veel groetjes,
Scoushni en Akela

Leiding

Liefdevolle Bij

Takleidster

SCOUSHNI
Yara Debruyne

Weloverwogen
​Emippo

GOOVEROOSKIE

​​Labrador

MATKA

Fleurige Fura

CHICKIE

Blijmoedige Impeesa

ZEEVANG

Montere Toekan

EPATKA

Dagpauwoog

KOTICK

Beermarter

SEA VITCH

Expressieve
Kangoeroe

LIMMERSHIN

Wilskrachtige
Nandoe

ZAHAROF